Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Iako je zakonski Prijedlog o pomorskom dobru i morskim lukama koji je prezentiran stručnoj Radnoj grupi 31. kolovoza, 2022. izrijekom naveo "PRETVORBU" kao jedno od osnovnih pitanja koje se trebalo konačno zakonski urediti, to se nažalost nije dogodilo.

Portal pomorsko dobro vam predstavlja istraživački rad Doc. dr. sc. Ive Tuhtan Grgić koji vjerno oslikava svu slojevitost a istovremeno važnost zakonitih ulaganja, stečenih prava i legitimnih očekivanja bivših korisnika pomorskog dobra. Ta pitanja smatramo ključnim za cjeloviti sustav budućeg upravljanja i gospodarenja pomorskim dobrom. Problem se jednostavno ne može ignorirati te predlažemo da rješenje tog pitanja bude omogućeno i ugrađeno u Prijelazne i završne odredbe budućeg ZPDML.

Iz pera Alenke Juričić Bukarice prenosimo tekst iz Novog Lista koji je objavljen 18. veljače, 2023.

Bura oko koncesija – Donošenje novog Zakona o pomorskom dobru izazvalo polemike oko ključnog turističkog resursa.

Donosimo vam članak mr.sc. Davora Njirića kojeg je objavila Slobodna Dalmacija u izdanju od 4. veljače 2023.

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.