Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 11 godina s vama

HRT29. ožujka 2011. urednik portala Pomorsko dobro, Branko Kundih i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić bili su gosti HRT-a, emisije Hrvatska uživo, a vezano uz temu pomorskog dobra i turizma.

Emisija je posebno problematizirala pitanja donošenja i sadržaja koncesija na pomorskom dobru, te ograničenje opće uporabe morskih plaža na kojima se nerijetko naplaćuje ulaz te onemogućava slobodan pristup morskoj obali. Sudionici rasprave su se složili da ekskluzivne koncesije načelno mogu biti donesene, ali to ne može i ne smije postati pravilo nego iznimka, i to samo kada se radi o hotelskim objektima visoke kategorije.

Urednik portala posebno se založio za zaštitu opće uporabe pomorskog dobra i javnog interesa na moru i morskoj obali, te je istaknuo da same koncesije na pomorskom dobru prije svega trebaju biti instrument gospodarske politike.

U pripremi je donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u kojem koncesije na pomorskom dobru imaju prvorazredni gospodarski značaj. Eksperti portala www.pomorskodobro.com će se aktivno uključiti sa konkretnim prijedlozima zakonskih rješenja koji će biti prezentirani javnosti na ovim stranicama.

Ekologija mora

Milvana Arko-PijevacMilvana Arko-Pijevac, dipl. inž. biologije
Ugroženo najvrjednije nacionalno bogatstvo

Gost portala

AutorAutor: Dr. sc. Dario Đerđa, Redoviti profesor, predstojnik Katedre za upravno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
Neka otvorena pitanja na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Kako smo sakrili morske plaže

mrvica small

ALARMANTNO STANJE NA MORSKOJ OBALI

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.