Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 11 godina s vama

Stručno savjetovanje u Rijeci15. rujna, 2015. u Best Western Hotelu Jadran u Rijeci održano je treće stručno specijalističko savjetovanje na temu "U susret Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama".

Savjetovanje je održano u organizaciji Kundih savjetovanja, portala www.pomorskodobro.com iz Rijeke i 05vizija.net iz Pule, a pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Primorsko-goranske županije, Udruge gradova Republike Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca – Rijeka i Kamping udruženja Hrvatske.

Cilj savjetovanja bio je analizirati i predložiti odgovarajuća rješenja vezana uz tekst novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji je upućen u saborsku proceduru.

U ime organizatora svim sudionicima, predavačima i pokroviteljima savjetovanja zahvalio se Branko Kundih čiju prezentaciju vezanu uz morske plaže, sidrišta i privezišta možete preuzeti OVDJE.

Redovna 20. Sjednica Hrvatskog sabora započela je s radom 16. rujna, 2015. Prvo čitanje kao i rasprava o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama predviđeno je kao 32. točka usvojenog dnevnog reda.

U takvim okolnostima teško da će biti održana rasprava o predloženom zakonskom tekstu, a još manje postoji mogućnost da Zakon bude donesen za mandata ove Vlade.

Nesporna je činjenica da su krucijalni problem pomorskog dobra izuzetno složeni imovinskopravni odnosi koji do danas u Republici Hrvatskoj nisu razriješeni. Čini se da svaka javna vlast tu vruću grotu pomorskog dobra prebacuje na novu vladajuću garnituru.

Program savjetovanja kao i sažetak izlaganja možete preuzeti u privitku.

Program savjetovanja
Sažetak izlaganja

 

Ekologija mora

Milvana Arko-PijevacMilvana Arko-Pijevac, dipl. inž. biologije
Ugroženo najvrjednije nacionalno bogatstvo

Gost portala

AutorAutor: Dr. sc. Dario Đerđa, Redoviti profesor, predstojnik Katedre za upravno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
Neka otvorena pitanja na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Kako smo sakrili morske plaže

mrvica small

ALARMANTNO STANJE NA MORSKOJ OBALI

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.