Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 10 godina s vama

Nikola Karamarko

Dr. sc. Nikola Karamarko, dipl. oec. hotelijerstva i turizma rođen je 1953. u Zadru. Završio je Ugostiteljsku i Hotelijersku školu u Zagrebu te Hotelijerski fakultet u Opatiji. Magistrirao je na studiju "Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu" a obranio je doktorsku disertaciju na temu „Branding ugostiteljsko-turističkih proizvoda kao preduvjet konkurentnosti hrvatskog turizma“.

Od 1971.g., radi u hotelskom i trgovačkom poduzeću Brodokomerc Hoteli a od 1977. do 1996. je generalni direktor Grand hotela Adriatic d.d. i Opatijskog kongresnog centra. Od 1996.g. formira i radi kao direktor operacija, u prvoj hrvatskoj međunarodnoj management tvrtki Hrvatski hoteli i ljetovališta - Croatian Hotels and Resorts za Zagrebačku banku, koja upravlja Istraturistom d.d. Umag, Jadran turistom d.d. Rovinj i dr. Od 1998. gradi, kao generalni direktor Hotel Milenij***** Opatija i uvodi ga u Deluxe Colection branda World Hotels. Od 2001. je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija i projekt manager rekonstrukcije hotela Ambasador na 5 zvjezdica.

Od 2004. do danas, je samostalni konzultant za hotelijerstvo i turizam, zaposlen kao direktor a sada kao prokurist, vlastite tvrtke Karamarko Consulting d.o.o. Rijeka, za usluge savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem u ugostiteljstvu i turizmu, više na www.karamarko-consulting.com

Usavršavao je ugostiteljski management u tvrtki Harrods u Londonu i brojnim edukacijama. Završio je managament trening 2002. g. sa Carl Duisberg Gesellschaft e.v. i njemačkim ekspertima za «Management saniranja i restrukturiranja hrvatskih hotelskih poduzeća» te treninge za savjetnike EBRD TAM / BAS Programi u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Certificirani je konzultant HAMAG i dr. Upravo kao neovisni procjenitelj za Ministarstvo poduzetništva i obrta završio rad na procjeni šest projektnih prijava turističkih projekata koje se financiraju iz Europskih fondova.

Specijalistički je usmjeren na sve segmente upravljanja razvojem i poslovanjem u ugostiteljstvu i turizmu, prema cjelovitim znanjima i vještinama formiranim u vlastiti know-how, za izgradnju i implementaciju marketinških i /ili integralnih ugostiteljsko turističkih brandova povezanih sa informatičkim PMS i QMS sustavima, prema međunarodnim standardima turističkih tvrtki s know-how branda, koji danas reprezentiraju poslovnu izvrsnost u turizmu. Prema ovom know-how danas posluju i izgrađuju vlastiti brand vodeći hrvatski turistički sustavi Milenij Hoteli Opatija, Hoteli Solaris Šibenik, Imperijal Rab, Ilirija Biograd na Moru, novi Hotel Opatija Ika 5+* u izgradnji sa svjetskim brandom The Leading Hotels of the World i drugi kao i mali obiteljski hoteli.

Hobi – barka, ribolov, tenis, gljive, promatranje divljih životinja, šetanje psa ...
Supruga Blanka nastavnica Engleskog jezika, rođena Trsačanka, kčerka Karina dipl. oec. turiz.

Istaknuta mišljenja

Olga JelčićMr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda RH u mirovini
Nedopustivo nedonošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Gost portala

AutoriAutori: prof. dr. sc. Gordan Stanković & doc. dr. sc. Iva Tuhtan Grgić
Ulaganja i pretvorba na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur., Urednik portala, Član radne skupine za izradu ZPDML
Protiv generalne komercijalizacije morskih plaža

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.