Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 10 godina s vama

Tonči PanžićDr. sc. Tonći Panžić rođen je 28.03.1975. u Splitu. Po završetku osnovne škole upisuje MIOC (Matematičko-informatički obrazovni centar). Završava Pomorski fakultet u Splitu, smjer pomorsko ribarska tehnologija, (prosjek studiranja 3.9) i Visoku pomorsku školu u Splitu smjer pomorska nautika (1993.-1999.). Vojni rok odslužio je u Hrvatskoj ratnoj mornarici (1998./99.) kao kormilar u Odredu logističkih brodova (aktivna plovidba od Dubrovnika do Pule).

U akademskoj godini 2002./2003. upisuje poslijediplomski znanstveni studij na Pravnom fakultetu u Splitu "Pomorsko pravo i pravo mora" (ukupni prosjek 4.3).

Magistrirao je 14.05.2009. i stekao zvanje magistra znanosti. Tema magistarskog rada: "Pravni status luka nautičkog turizma u Republici Hrvatskoj."

Doktorirao je na pravnom fakultetu u Splitu 27.07.2012. i stekao zvanje doktora znanosti (doktor društvenih znanosti, iz polja pravnih znanosti, znanstvene grane pomorsko i opće prometno pravo). Tema doktorskog rada "Pravni status sportskih luka u zakonodavstvu Republike Hrvatske".

U akademskoj godini 2006./2007. upisuje poslijediplomski međusveučilišni znanstveni doktorski studij "Pomorstvo" modul Hidrografsko inženjerstvo na kojem je položio sve ispite (ukupni prosjek 4.9).

Od 02.03.2005. radi u Hrvatskom hidrografskom institutu, sada u Odsjeku za EU projekte, fondove i kabinetske poslove ravnatelja. Položio je državni stručni ispit iz upravnog područja mora (iz područja pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka, sigurnosti plovidbe i zaštite mora). Dragovoljni darovatelj krvi. Neoženjen.

Istaknuta mišljenja

Olga JelčićMr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda RH u mirovini
Nedopustivo nedonošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Gost portala

AutoriAutori: prof. dr. sc. Gordan Stanković & doc. dr. sc. Iva Tuhtan Grgić
Ulaganja i pretvorba na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur., Urednik portala, Član radne skupine za izradu ZPDML
Protiv generalne komercijalizacije morskih plaža

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.