Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Vanja Jugovac, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ovaj znakoviti i na prvi pogled provokativni naslov inspiriran je sjajnom knjigom “Zarobljeno društvo & makronacionalni sustav, korupcija i demografija“ autora Tihomira Lukovića, Toda Jurića i Damira Piplice , Split , 2022.

U organizaciji Visoke škole Aspira iz Splita i Prof.dr.sc. Luković Tihomira održan je 14. ožujka, 2023. Okrugli stol na temu Nacrta prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Moderator Okruglog stola je bio Prof.dr.sc. Šerić Neven s Ekonomskog fakulteta iz Splita. Nakon cjelovite i opsežne rasprave donesen je Zaključak kojega u cijelosti prenosimo. Sažetak pojedinih izlaganja i prijedloga biti će dostavljeni resornom Ministarstvu.

Na 15. sjednici Hrvatskog Sabora, dana 8. veljače 2023. godine, sa 76 glasova „za“ i 55 glasova „protiv“, donesen je zaključak da se prihvaća Prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Također, zaključeno je kako će se sve primjedbe prijedlozi i mišljenja uputiti predlagatelju radi pripreme Konačnog prijedloga zakona.  Portal pomorsko dobro ovim putem koristi priliku da upozori predlagatelja Zakona na neka ključna pitanja vezana uz određivanje granica pomorskog dobra. U tom smislu objavljujemo mišljenje jednog od vodećih znanstvenika upravnog prava Republike Hrvatske, dr. sc. Daria Đerđe, redovitog profesora i predstojnika Katedre za upravno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci.

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.