Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 11 godina s vama

ImageDana 29. ožujka 2017. g. u Hotelu Jadran**** u Rijeci održano je specijalističko savjetovanje na temu "Praktična pitanja prvostupanjskog upravnog postupka u jedinicama lokalne samouprave".

Savjetovanje je održano u organizaciji Kundih Savjetovanja, portala www.pomorskodobro.com iz Rijeke i 05vizija.net iz Pule, a pod pokroviteljstvom Udruge gradova Republike Hrvatske.

Cjeloviti program Savjetovanja možete preuzeti ovdje >>

Cilj savjetovanja bio je analizirati pitanja sa kojima se svakodnevno susreću službenici jedinica lokalne samouprave prilikom odlučivanja o pravima i obvezama građana, a koja izviru iz Zakona o općem upravnom postupku. Ovo savjetovanje ima iznimnu važnost za predstavnike i sudionike jedinica lokalne samouprave i kada se radi o postupku davanja koncesija na pomorskom dobru obzirom da je odluka o davanju koncesije upravni akt.

U ime organizatora svim učesnicima Savjetovanja obratio se i zahvalio na dolasku Branko Kundih, vlasnik i urednik portala Pomorsko dobro.

Gost predavač Savjetovanja, prof.dr.sc. Dario Đerđa, predstojnik Katedre za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u svojem je opsežnom predavanju detaljno analizirao pokretanje upravnog postupka, pretpostavke za njegovo vođenje kao i način donošenja odluka. Sudionicima savjetovanja detaljno je objasnio kako osigurati zakonitost u radu i rješavanju upravnih stvari te kako strankama u postupku osigurati prava koja po samom zakonu imaju.

Također prof. Đerđa je sudionicima Savjetovanja objasnio kako se utvrđuju mjerodavni propisi prilikom odlučivanja u upravnim stvarima, a na kraju se kritički osvrnuo na neka zakonska rješenja koja bi u budućnosti mogla doživjeti određene promjene.

Sudionici Savjetovanja na kraju su za gosta predavača imali brojna pitanja i nedoumice sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, a pojedina pitanja bila su vezana i uz pomorsko dobro i postupak davanja koncesija.

Sažetak izlaganja prof. Đerđe možete preuzeti OVDJE >>

Ekologija mora

Milvana Arko-PijevacMilvana Arko-Pijevac, dipl. inž. biologije
Ugroženo najvrjednije nacionalno bogatstvo

Gost portala

AutorAutor: Dr. sc. Dario Đerđa, Redoviti profesor, predstojnik Katedre za upravno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
Neka otvorena pitanja na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Kako smo sakrili morske plaže

mrvica small

ALARMANTNO STANJE NA MORSKOJ OBALI

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.