Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Adriana Vincenca PadovanDiplomirala je 2002., a doktorirala 2011. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je na Međunarodnom institutu za pomorsko pravo Međunarodne pomorske organizacije na Malti (IMO/IMLI) 2003. Pravosudni ispit je položila 2006.

Zaposlena je u Jadranskom zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u zvanju znanstvenog suradnika. Od 2003. do 2010. radila je u Sektoru za osiguranje prijevoza i kredita Generalne direkcije Croatia osiguranja d.d. Zagreb. Tijekom akademske god. 2007./2008. bila je stalni predavač na IMO/IMLI-u.

Kao naslovni docent sudjeluje u nastavi dodiplomskog studija Pravnog fakulteta u Zagrebu na Katedri za pomorsko i općeprometno pravo.

Na popisu je izmiritelja Centra za mirenje Hrvatskog ureda za osiguranje.

Sudjeluje u stručnim povjerenstvima za izradu prijedloga pomorskih propisa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH.

Članica je Hrvatskog društva za pomorsko pravo, Hrvatske udruge za pravo osiguranja i član osnivač Hrvatskog društva za transportno pravo.

Izlaže na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim konferencijama.

U uredništvu je časopisa Poredbeno pomorsko pravo. Objavljuje znanstvene i stručne članke iz područja transportnog prava te prava osiguranja u domaćim i stranim časopisima. Autorica je knjige Uloga pomorskog osiguranja u zaštiti morskog okoliša od onečišćenja s brodova, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagreb, 2012.

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.