Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Milvana Arko-Pijevac ima zvanje diplomiranog inženjera biologije, a od 1986.g. radi u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Od 1995.-2008.g. ravnateljica je muzeja te osim stručnih poslova radi na organizaciji i menadžmentu svih djelatnosti u Muzeju. Dobitnica je godišnje nagrade Grada Rijeke u 2008.g. za unapređenje i podizanje standarda u muzejskoj djelatnosi, promidžbi prirodoslovlja i zaštiti prirode. Autorica je stalnog postava Plavetnilo – raznolikost života u podmorju Kvarnera za koji je Prirodoslovnom muzeju Rijeka dodijeljena godišnja nagrada HMDa za 2014.g. Dobitnica je godišnje nagrade HMDa za realizirani dokumentacijsko – informacijski program u 2018. godini Plavo oko. Dobitnica je Priznanja I Diplome u razvoju tehničke culture Grada Rijeke te doprinosa pokretu Nauka mladima. Objavila je 14 znanstvenih radova te 72 stručna rada, studija i elaborata. Autorica je je 20 izložbi, urednica 11 izdanja Prirodoslovne biblioteke, predsjednica organizacijskog odbora 7 znanstvenih i stručnih savjetovanja, voditeljica 4 projekta u zaštiti prirode te od 2007.-2020. suradnica je na 5 znanstvena projekta i koordinator projekta financiranom u cijelosti kroz Marie Curie European Reintegration Grant iz VII. okvirnog programa Europske Unije. Sudjelovala na više od 50 domaćih I inozemnih kongresa. Sudjeluje u pedagoškom radu Muzeja, održala više od 200 predavanja za udruge, studente i učenike na temu biologije mora. Član je organizacijskog odbora Festivala znanosti od 2004-

2012.g. Predsjednica Podružnice I član Velikog vijeća Hrvatskog biološkog društva u Rijeci od 1996.do danas. Član je Hrvatskog muzejskog vijeća od 2010-2016.g., Povjerenstava za viša zvanja u muzejskoj djelatnosti i Povjerenstva za dopunu i izmjenu zakona i pravilnika u muzejskoj djelatnosti od 2010..-2016.g. U mandatu od 2012.-2016. predsjednica je Hrvatskog muzejskog društva. Od 2019.g. imenovana je sudskim vještakom za zaštitu prirode I okoliša, morski ekosustavi.

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.