Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Marina Marković

Prof.dr.sc. Gordan Stanković diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci 1986. godine. Stupanj magistra pravnih znanosti stekao je na Pravnom fakultetu u Splitu 1990. godine, kao i na Pravnom fakultetu u Southamptonu (Ujedinjeno Kraljevstvo) 1992. godine. Stupanj doktora pravnih znanosti stekao je 1996. godine, obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom "Pomorski privilegiji i hipoteke, te pravci razvitka na međunarodnom planu". Nakon desetogodišnje karijere na Pravnom fakultetu u Rijeci, od 1997. godine partner je u Odvjetničkom društvu Vukić & Partneri d.o.o, gdje se bavi pomorsko-pravnom praksom. Ujedno predaje pomorsko imovinsko pravo na Pomorskom fakultetu u Rijeci, te kao gostujući predavač na Pravnim fakultetima u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Izabran je u znanstveno-nastavno zvanje izvanredni profesor za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje pravnih znanosti, grana pomorsko i općeprometno pravo. Napisao je veći broj znanstvenih i stručnih radova te dvije monografije iz područja pomorskog prava. Sudjelovao je kao izlagač na više znanstvenih i stručnih skupova iz područja pomorskog prava. Bio je aktivnim članom radne skupine za donošenje Pomorskog zakonika iz 2004. godine u dijelu koji se odnosi na upis brodova i postupak upisa, stvarna prava na brodu, te postupak ovrhe i osiguranja na brodu. Autor je odredaba o zalogu na koncesiji pomorskog dobra u prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama iz studenoga 2009. godine. Kao član stručnog tima Hypo- und Vereins Bank, u dva je navrata, i to 2000. te 2006-2007. godine, sudjelovao u stručnim projektima Vlade Republike Hrvatske pod nazivom “Strategija restrukturiranja velikih hrvatskih brodogradilišta” i to kao stručnjak zadužen za cjelokupni pravni dio studije. Problematikom pomorskog dobra i morskih luka bavi se u teoriji i praksi od 1994. godine.

Kontakt:

Odvjetničko društvo Vukić & Partneri d.o.o, Nikole Tesle 9/VI, 51 000 Rijeka
Tel: 051 211 600 / 051 214 724
Fax: 051 336 884
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.