Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Stipe Zrilić

Stipe Zrilić rođen je 1959. godine u mjestu Bruška u kojem je završio osnovnu školu. Gimnaziju JurjaBarakovića završio 1977. godine u Zadru, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1982. godine.

Prije stupanja na dužnost zamjenika župana pa zatim i župana, radni staž proveo je kao službenik. Prvi posao dobio je 1985. godine u Poreznoj upravi Zadar a radio je i u Poreznoj upravi Biograd. Nakon prvih demokratskih izbora imenovan je tajnikom Izvršnog vijeća Općine Zadar s glavnim zadatkom reformiranje općinske uprave. Početkom rata postaje tajnik Kriznog štaba i član Ratnog predsjedništva Općine Zadar. Od 1992. godine radi u Ministarstvu unutarnjih poslova RH i Uredu za nacionalnu sigurnost. Od 2002. godine radi u Zadarskoj županiji kao pročelnik za upravu i samoupravu. 2004. godine izabran je za zamjenika župana, a 30. siječnja 2008. godine izabran je za župana Zadarske županije. Za župana je izabran i na prvim neposrednim izborima 2009. godine, kao i na izborima 2013. godine. Član je Hrvatske demokratske zajednice. Obnašao je više stranačkih dužnosti. Trenutno je potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i član Središnjeg odbora HDZ-a.

Amaterski se bavi slikarstvom, a intenzivnije u zadnjih petnaestak godina, i to uglavnom u tehnici akrilnih boja. Slikarska znanja stekao je samoučenjem. Svoja je djela izlagao na više humanitarnih i skupnih izložbi. Održao je i dvije samostalne izložbu u Zadru i Benkovcu te po jednu izložbu u Preku i Sukošanu. Također, sudjelovao je i u radu nekoliko međunarodnih likovnih kolonija koje su se održavale na području Zadarske županije. Osim u Republici Hrvatskoj, sudjelovao je i na izložbi World PeaceArtExhibition u Tokyju, Old Court house u Woodstocku, USA, te u Češkoj Republici u Brnu i Budjeovicama.

Član je Matice hrvatske.

Hrvatski je branitelj u trajanju od 49 mjeseci i nositelj više odlikovanja za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Ostala usavršavanja i stručni ispiti:

  • položen pravosudni ispit za rad u sudstvu i samostalan rad u odvjetništvu,
  • položeni stručni ispiti za rad u upravi i unutarnjim poslovima,
  • završen poslijediplomski tečaj I. kategorije Odgovorna uprava i rukovođenje zdravljem,
  • završen tečaj Vodstvo i upravljanje,
  • završen tečaj engleskog jezika VII. stupanj, B1,
  • završen tečaj Jačanje lokalnih kapaciteta za EU fondove.

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Autor

Autor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Određivanje pomorskog dobra ili circulus vitiosus

Danije Frka 200px

otvorena pitanja

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.