Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 10 godina s vama

Tihomir LukovićProf. dr. sc. Tihomir Luković, živio je u Splitu, studirao u Zagrebu, doktorirao na Sveučilištu u Rijeci 1995. na temu "Koncepcija razvoja nautičkog turizma Hrvatske". To je bio prvi doktorat nautičkog turizma u Europi.

Radio je u gospodarstvu deset godina, bio je direktor Splitske luke i Brodogradilišta na Braču, a zatim radio u Odjelu za privredu Općine Split gdje je bio i načelnik odjela. Nakon toga odlazi u poduzetništvo.

Osniva revizorsku tvrtku u Hrvatskoj i BiH, kao i tvrtke sa kojima obavlja usluge ekonomskog inženjeringa. Tijekom rada sa tvrtkama izradio je oko 600 ekonomskih projekata. Početkom 2000. odlazi u London, a zatim u Njemačku. Od 2006. profesor je na Sveučilištu u Dubrovniku, na Ekonomskom i Pomorskom odjelu sveučilišta. Od 2017. radi kao profesor na Visokoj poslovnoj školi ASPIRA.

Autor je 99 znanstvena rada i konferencije kao i 17 udžbenika iz nautičkog turizma i controlling & planning, a sada se 4 knjige prevode na 8 svjetskih jezika.

Kao supervisor radio je za 3 EU projekta.

Sudionik u Domovinskom ratu, uglavnom na moru.

Ekologija mora

Dario Mamilovićmr. sc. Dario Mamilović, dipl. ing. kem. teh.
Pročišćavanje i ispust otpadnih voda na pomorskom dobru

Gost portala

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.