Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Dr.sc. Vesna Skorupan Wolff

Vesna Skorupan Wolff diplomirala je 1993. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Pravosudni ispit položila je 1995. godine, magistrirala 1999. godine, a doktorirala 2005. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu s temom doktorske disertacije Osobe na strani broda i ugovorna odgovornost za prijevoz stvari morem.

Od 2003. godine zaposlena je u Jadranskom zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, najprije kao znanstveni novak, asistent, znanstveni suradnik, viši znanstveni suradnik, znanstveni savjetnik, a od 2019. znanstveni savjetnik u trajnom zvanju. Prije toga radila je u odvjetničkom uredu (od 1993. do 1998. godine) te na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske (od 1998. do 2003. godine).

Bila je istraživač na više znanstvenih projekata: znanstveni projekt Hrvatske zaklade za znanost Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša, znanstveni projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Prilagodba hrvatskog pomorskog zakonodavstva međunarodnim standardima i pravu Europske unije, znanstveni projekt Ministarstva znanosti i tehnologije Hrvatsko pomorsko zakonodavstvo i međunarodni standardi.

Član je uredništva znanstvenog časopisa Poredbeno pomorsko pravo = Comparative Maritime Law od 2006. do 2016. godine. Član je uredništva: znanstvene monografije Novi pravni režim za marine, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagreb, 2019., Zbornika radova sa 2. Međunarodne znanstvene konferencije pomorskog prava – Suvremeni izazovi pomorske plovidbe – 2nd International Scientific Conference on Maritime Law – Modern Challenges of Marine Navigation, Split, 2018. Član je organizacijskog odbora tri međunarodne znanstvene konferencije: 8th International Maritime Science Conference (IMSC 2019) održane u Budvi, Crna Gora, 11.-12. 4. 2019., Završne konferencije znanstvenog projekta Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine: unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša - „Novi pravni režim za marine“, održane u Zagrebu, 22.-23. 11. 2018., Međunarodne znanstvene konferencije pomorskog prava “Suvremeni izazovi pomorske plovidbe” – 2nd International Scientific Conference on Maritime Law – Modern Challenges of Marine Navigation, održane u Splitu, 28.-29. 9. 2018. Recenzira znanstvene radove iz područja pomorskog prava za znanstvene časopise i zbornike radova s međunarodnih konferencija. Član je: Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika iz 2013., 2015. i 2019. godine kojeg je osnovalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske; Radne skupine za izradu Pravilnika o načinu i postupku prodaje broda putem javne dražbe koju je 2016. godine osnovalo Ministarstvo mora prometa i infrastrukture; Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije iz Nairobija o uklanjanju podrtina iz 2007. godine, koju je 2016. osnovalo Ministarstvo mora prometa i infrastrukture. Član je Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 2017. godine i Upravnog odbora Hrvatskog društva za pomorsko pravo od 2007. godine. Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, dana 6. 12. 2018. godine dodijelilo joj je priznanje za unaprjeđenje pomorskog zakonodavstva, a na natječaju za najbolji stručni članak časopisa Odvjetnik nagrađivani su njezini članci 1995. i 1996. godine. Izlaže na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim konferencijama. Objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja pomorskog prava.

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Autor

Autor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Određivanje pomorskog dobra ili circulus vitiosus

Danije Frka 200px

otvorena pitanja

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.