dr.sc. Josipa Cvelić Bonifačić

Josipa Cvelić Bonifačić rodjena je 12.04.1961. u Krku. Osnovnu i srednju turističku školu završava u srednjoj školi “Čedo Žic” u Krku a 1984. godine diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer vanjska trgovina.

Godine 2003. na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji završava magistarski studij i brani rad pod nazivom “Management kamping usluge u Hrvatskoj” te stiče zvanje magistra znanosti. U siječnju 2010. godine prijavila je doktorsku disertaciju na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment u Opatiji na temu “Menadžment konkurentnosti kamping turizma” te je izrada rada u tijeku. Osim formalnog obrazovanja, tijekom cijelog radnog vijeka stiče i neformalno obrazovanje kroz razne seminare, radionice kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Cjelokupno radno iskustvo stjecala je u turizmu aktivno radeći u više vrsta smještajnih objekata kao i u turističkoj agenciji. Prva iskustva stekla je u pansionu svoje majke pa nastavila raditi na raznim sezonskim poslovima kao recepcioner u hotelu Dražica i Koralj, a za vrijeme srednje škole i studija radi sezonski kao turistički vodič. Godine 1984. zapošljava se u Srednjoj školi “Hrvatski kralj Zvonimir” u Krku kao profesor stručnih predmeta u turističkom usmjerenju te predaje “Osnove turizma”, “Osnove ugostiteljstva”, “Marketing” i dr. U školi nastavlja predavati kao vanjski suradnik sve do 1987. godine.

Godine 1985. zapošljava se u SOUR Brodokomerc Rijeka, RO Hotelijerstvo, OOUR Hoteli Punat na radnom mjestu “Direktorice kampa Pila” gdje ostaje do 1990. Iste godine osniva prvu privatnu turističku agenciju na otoku Krku “Aurea International” koja uspješno posluje do danas.

Godine 1994. izabrana je za predsjednicu Uprave Hoteli Punat d.d. gdje ostaje sve do do 2006. godine te ovo poduzeće uspješno i prosperitetno vodi. U portfelju društva su dva kampa, hotel sa depadansama, više restorana i trgovina.

Godine 2006. zapošljava se u Valamar hotels & resorts Zagreb na radnom mjestu direktora operacija za razvoj kampova gdje radi do danas i upravlja s 9 kampova ukupnog kapaciteta cca 8.000 smještajnih jedinica ili cca 25.000 gostiju.

Objavila je dva znanstvena i više stručnih radova u znanstvenim i stručnim časopisima te na znanstvenim, stručnim i specijalističkim skupovima i kongresima. Posljednji rad objavljen je u časopisu “Tourism and hospitality management”, Volume 15, No 1, u veljači 2010. na temu “The features of naturist camping market”. Bavi se nastavnom djelatnošću te održava predavanja na temu osnova kamping usluge na Ekonomskim fakultetima, Fakultetima za management (Zagreb, Split, Šibenik) te Fakultetima za turizam i hotelijerstvo (Zadar, Opatija, Dubrovnik).

J.C.Bonifačić aktivni je član Kamping Udruženja Hrvatske i dala je poseban doprinos u donošenju Pravilnika o kategorizaciji kao i zagovaranju interesa razvoja kampinga u Hrvatskoj. Od 1996. godine do danas obnaša dužnost Predsjednice Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske. Član je Skupštine Hrvatske turističke zajednice te član Savjeta za stručno obrazovanje u turizmu i hotelijerstvu pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH.

U svojoj dugoj turističkoj karijeri obnašala je funkcije Predsjednice Turističke zajednice otoka Krka, Predsjednica Turističke zajednice grada Krka te bila član Turističke zajednice općine Punat, Vijeća općine Punat i Skupštine Grada Krka. Tečno govori njemački, engleski i talijanski jezik.

Scroll to Top