Prof.dr.sc. Mladen Črnjar, ravnatelj Javne ustanove Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije

Mladen Črnjar

Prof.dr.sc. Mladen Črnjar ravnatelj Javne ustanove “Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije”, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Sveučilišta u Rijeci.

Prof.dr.sc. Mladen Črnjar rođen je u Rijeci 1947. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. Nakon Tehničke škole završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Na istom fakultetu je doktorirao 1996. godine.

Profesionalno radno iskustvo počeo je kao referent u komercijali i rukovoditelj prometa u Autoprometu. Nakon toga bio je šef komercijale u Autotransu, direktor Autotroleja, rukovoditelj urbanizma i potpredsjednik Izvršnog vijeća Općine Rijeka. Ravnatelj Zavoda za održivi razvoj i prostorno planiranje bio je u razdoblju od 1994. do 2007. godine, a od 2008. godine je ravnatelj Javne ustanove “Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije”.

Nastavnu, znanstvenu i stručnu djelatnost započeo je 1998. godine kao docent, zatim kao izvanredni profesor, a od 2005. do 2010. kao redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2010. godine redoviti je profesor u trajnom zvanju na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji Sveučilišta u Rijeci.

Autor je 2 sveučilišna udžbenika. Objavio velik broj znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao na više znanstvenih i stručnih konferencija, skupova, simpozija.

Član je: Društva ekonomista, Hrvatskog znanstveno društvo za promet, vanjski član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Scroll to Top