Dr. sc. Nikola Karamarko, dipl. oec.

Nikola Karamarko

Dr. sc. Nikola Karamarko, dipl. oec. hotelijerstva i turizma rođen je 1953. u Zadru. Završio je Ugostiteljsku i Hotelijersku školu u Zagrebu te Hotelijerski fakultet u Opatiji. Magistrirao je na studiju “Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu” a obranio je doktorsku disertaciju na temu „Branding ugostiteljsko-turističkih proizvoda kao preduvjet konkurentnosti hrvatskog turizma“.

Od 1971.g., radi u hotelskom i trgovačkom poduzeću Brodokomerc Hoteli a od 1977. do 1996. je generalni direktor Grand hotela Adriatic d.d. i Opatijskog kongresnog centra. Od 1996.g. formira i radi kao direktor operacija, u prvoj hrvatskoj međunarodnoj management tvrtki Hrvatski hoteli i ljetovališta – Croatian Hotels and Resorts za Zagrebačku banku, koja upravlja Istraturistom d.d. Umag, Jadran turistom d.d. Rovinj i dr. Od 1998. gradi, kao generalni direktor Hotel Milenij***** Opatija i uvodi ga u Deluxe Colection branda World Hotels. Od 2001. je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija i projekt manager rekonstrukcije hotela Ambasador na 5 zvjezdica.

Od 2004. do danas, je samostalni konzultant za hotelijerstvo i turizam, zaposlen kao direktor a sada kao prokurist, vlastite tvrtke Karamarko Consulting d.o.o. Rijeka, za usluge savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem u ugostiteljstvu i turizmu, više na www.karamarko-consulting.com

Usavršavao je ugostiteljski management u tvrtki Harrods u Londonu i brojnim edukacijama. Završio je managament trening 2002. g. sa Carl Duisberg Gesellschaft e.v. i njemačkim ekspertima za «Management saniranja i restrukturiranja hrvatskih hotelskih poduzeća» te treninge za savjetnike EBRD TAM / BAS Programi u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Certificirani je konzultant HAMAG i dr. Upravo kao neovisni procjenitelj za Ministarstvo poduzetništva i obrta završio rad na procjeni šest projektnih prijava turističkih projekata koje se financiraju iz Europskih fondova.

Specijalistički je usmjeren na sve segmente upravljanja razvojem i poslovanjem u ugostiteljstvu i turizmu, prema cjelovitim znanjima i vještinama formiranim u vlastiti know-how, za izgradnju i implementaciju marketinških i /ili integralnih ugostiteljsko turističkih brandova povezanih sa informatičkim PMS i QMS sustavima, prema međunarodnim standardima turističkih tvrtki s know-how branda, koji danas reprezentiraju poslovnu izvrsnost u turizmu. Prema ovom know-how danas posluju i izgrađuju vlastiti brand vodeći hrvatski turistički sustavi Milenij Hoteli Opatija, Hoteli Solaris Šibenik, Imperijal Rab, Ilirija Biograd na Moru, novi Hotel Opatija Ika 5+* u izgradnji sa svjetskim brandom The Leading Hotels of the World i drugi kao i mali obiteljski hoteli.

Hobi – barka, ribolov, tenis, gljive, promatranje divljih životinja, šetanje psa …
Supruga Blanka nastavnica Engleskog jezika, rođena Trsačanka, kčerka Karina dipl. oec. turiz.

Scroll to Top