Stipe Zrilić dipl.iur., župan Zadarske županije

Stipe Zrilić rođen je 1959. godine u mjestu Bruška u kojem je završio osnovnu školu. Gimnaziju JurjaBarakovića završio 1977. godine u Zadru, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1982. godine.

Prije stupanja na dužnost zamjenika župana pa zatim i župana, radni staž proveo je kao službenik. Prvi posao dobio je 1985. godine u Poreznoj upravi Zadar a radio je i u Poreznoj upravi Biograd. Nakon prvih demokratskih izbora imenovan je tajnikom Izvršnog vijeća Općine Zadar s glavnim zadatkom reformiranje općinske uprave. Početkom rata postaje tajnik Kriznog štaba i član Ratnog predsjedništva Općine Zadar. Od 1992. godine radi u Ministarstvu unutarnjih poslova RH i Uredu za nacionalnu sigurnost. Od 2002. godine radi u Zadarskoj županiji kao pročelnik za upravu i samoupravu. 2004. godine izabran je za zamjenika župana, a 30. siječnja 2008. godine izabran je za župana Zadarske županije. Za župana je izabran i na prvim neposrednim izborima 2009. godine, kao i na izborima 2013. godine. Član je Hrvatske demokratske zajednice. Obnašao je više stranačkih dužnosti. Trenutno je potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i član Središnjeg odbora HDZ-a.

Amaterski se bavi slikarstvom, a intenzivnije u zadnjih petnaestak godina, i to uglavnom u tehnici akrilnih boja. Slikarska znanja stekao je samoučenjem. Svoja je djela izlagao na više humanitarnih i skupnih izložbi. Održao je i dvije samostalne izložbu u Zadru i Benkovcu te po jednu izložbu u Preku i Sukošanu. Također, sudjelovao je i u radu nekoliko međunarodnih likovnih kolonija koje su se održavale na području Zadarske županije. Osim u Republici Hrvatskoj, sudjelovao je i na izložbi World PeaceArtExhibition u Tokyju, Old Court house u Woodstocku, USA, te u Češkoj Republici u Brnu i Budjeovicama.

Član je Matice hrvatske.

Hrvatski je branitelj u trajanju od 49 mjeseci i nositelj više odlikovanja za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Ostala usavršavanja i stručni ispiti:

  • položen pravosudni ispit za rad u sudstvu i samostalan rad u odvjetništvu,
  • položeni stručni ispiti za rad u upravi i unutarnjim poslovima,
  • završen poslijediplomski tečaj I. kategorije Odgovorna uprava i rukovođenje zdravljem,
  • završen tečaj Vodstvo i upravljanje,
  • završen tečaj engleskog jezika VII. stupanj, B1,
  • završen tečaj Jačanje lokalnih kapaciteta za EU fondove.
Scroll to Top