Jadranka Fržop imenovana pomoćnicom ministra Olega Butkovića

Stručnjakinja za pomorsko dobro Jadranka Fržop imenovana pomoćnicom ministra Olega Butkovića

Jadranka Fržop dipl.iur do sada je obnašala funkciju pročelnice Upravnog odjela za pomorstvo promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije te je njezin fokus i interes bio prvenstveno usmjeren problematici luka i pomorskog dobra. U potpunosti se slažemo sa ocjenom portala Šibenik IN da istinsko pojačanje u Vladi stiže iz Šibenika obzirom da nova pomoćnica Ministra pomorstva ima izuzetno bogato teoretsko i praktično iskustvo za obnašanje tako izazovne i odgovorne funkcije.

Jadranka Fržop među ostalim je 26. svibnja,2015. jednoglasno izabrana za voditeljicu Radne skupine za pomorsko dobro pri Hrvatskoj zajednici županija. Svojevremeno je 2. srpnja 2013. na portalu objavljen njen stručni prilog “Privezišta u praksi” kojim je upozorila da treba jasno definirati privezišta, a posebni problem stvaraju neusklađenost, odnosno neujednačenost stručne terminologije.

Na retoričko pitanje koje smo postavili na portalu hoće li nova Vlada RH respektirati glas struke na pomorskom dobru za sada se ne može dati konačni odgovor. Ohrabruje izbor Jadranke Fržop na funkciju pomoćnice ministra kao stručnjakinje za pomorsko dobro upravo u resoru koji pitanje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama nije riješio zadnje desetljeće. Upravo zato pozdravljamo kadrovsko rješenje Vlade RH na tako osjetljivom pravnom području koje među ostalim uključuje morske luke i pomorsko dobro, a obuhvaća više od jedne trećine državnog teritorija.

Scroll to Top