Izuzetno veliki interes za treće savjetovanje o pomorskom dobru i morskim lukama u Rijeci

Stručno savjetovanje u Rijeci

15. rujna, 2015. u Best Western Hotelu Jadran u Rijeci održano je treće stručno specijalističko savjetovanje na temu “U susret Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama”.

Savjetovanje je održano u organizaciji Kundih savjetovanja, portala www.pomorskodobro.com iz Rijeke i 05vizija.net iz Pule, a pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Primorsko-goranske županije, Udruge gradova Republike Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca – Rijeka i Kamping udruženja Hrvatske.

Cilj savjetovanja bio je analizirati i predložiti odgovarajuća rješenja vezana uz tekst novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji je upućen u saborsku proceduru.

U ime organizatora svim sudionicima, predavačima i pokroviteljima savjetovanja zahvalio se Branko Kundih čiju prezentaciju vezanu uz morske plaže, sidrišta i privezišta možete preuzeti OVDJE.

Redovna 20. Sjednica Hrvatskog sabora započela je s radom 16. rujna, 2015. Prvo čitanje kao i rasprava o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama predviđeno je kao 32. točka usvojenog dnevnog reda.

U takvim okolnostima teško da će biti održana rasprava o predloženom zakonskom tekstu, a još manje postoji mogućnost da Zakon bude donesen za mandata ove Vlade.

Nesporna je činjenica da su krucijalni problem pomorskog dobra izuzetno složeni imovinskopravni odnosi koji do danas u Republici Hrvatskoj nisu razriješeni. Čini se da svaka javna vlast tu vruću grotu pomorskog dobra prebacuje na novu vladajuću garnituru.

Program savjetovanja kao i sažetak izlaganja možete preuzeti u privitku.

Program savjetovanja
Sažetak izlaganja

Scroll to Top